OM OSS

AKRO-DANS OCH GYMNASTIK  KLUBB I STOCKHOLM


«Akro – Dans & Gymnastik Klubb i Stockholm» – är en skola baserat på den klassiska artistisk gymnastik, modern dans, akrobatik och balett! Musik, rytm, balans, dans och koreografi ingår i utbildningen. Träningen involverar alla utbildningsnivåer från nybörjare till OS-reserv.  Våra elever deltar i tävlingar, festivaler och föreställningar. 

 

Vår klubb är öppen för pojkar och flickor. Vi tränar alla barn oavsett ålder och kunskap på alla nivåer från grund till elit.  Man får välja själv hur intensivt man vill träna – från en till fem gånger i veckan. Men även om ditt barn inte kommer att bli en professionell idrottsman eller dansare, får han/hon en professionellt grund i gymnastik och bra start i livet med kreativitet, flexibilitet och självförtroende. 


VÅRA INRIKTNINGAR

ARTISTISK GYMNASTIK


Kvinnlig artistisk gymnastik är en olympisk disciplin med lång tradition. Gymnasterna tävlar i fyra grenar: hopp, barr, bom och fristående som utmanar gymnasternas färdigheter på olika sätt.  Manlig artistisk gymnastik  är en olympisk gren med lång tradition både internationellt och i Sverige. Gymnasterna tävlar i sex grenar: fristående, bygelhäst, ringar, hopp, barr och räck, som alla ställer krav på allmänt omfattande träning och allsidig fysisk kapacitet. Varje grens karaktär ställer ytterligare krav på gymnasten; fristående och hopp kallas spänstgrenar, bygelhäst och barr för stödgrenar och ringar och räck för häng-grenar.


Artistisk gymnastik är en utvecklande och lekfull träningsform där alla kan träna och tävla utifrån egen ambition och ålder. I vår klubb kan alla lära sig grunderna i gymnastik. Vi tränar barn och unga idrottare från 3 års ålder. 


Att börja träna på flexibilitet, styrka och uthållighet från unga år ger stora fördelar i framtiden jämfört med andra idrottare.

RYTMISK GYMNASTIK


I rytmisk gymnastik utförs program till musik där gymnasten använder sig av olika handredskap som band, rep, tunnband, boll, och käglor. Under alla program ska handredskapet vara i ständig rörelse samt i harmoni med det gymnastiska och musikaliska utförandet.


Varje rörelse ska motsvara musikens karaktär och följa dess rytm. De estetiska rörelserna, inlevelsen i musiken och sättet att presentera kombinationen gör rytmisk gymnastik till en gren som genom sina oändliga variationsmöjligheter fascinerar såväl utövare som publik.


Inom rytmisk gymnastik finns både individuella tävlingar och tävlingar i grupp om fem gymnaster. I Sverige utförs sporten hittills enbart av kvinnor, men i några länder i världen finns manliga RG-gymnaster, men de tävlar inte tillsammans med damklasserna.

ALLMÄNT UTVECKLANDE GYMNASTIK


Allmänt utvecklande gymnastik är grunden för vår verksamhet. Den ger en grundläggande motorikträning och vänder sig till barn 3-12 år. 


Här skapas förutsättningar för ett aktivt liv och fysisk, social och mental utveckling. Inte bara en resurs för samhället, utan också grunden för all form av träning och verksamhet. Och bäddar för ett livslångt intresse


I våra föreningar bedrivs verksamhet i form av redskapsgymnastik med lek, musik, rörelse och Bamsegympa för de allra yngsta.

KONTAKTA OSS OCH BOKA ETT PROVA-PÅ TRÄNING